Paolo Junior

Senior operator

Paulo werkt al sinds 2004 bij Laura Metaal. In die tijd heeft hij diverse functies gehad. Zo leerde hij alle kanten van het bedrijf kennen. Van de inpaklijn tot de laadhal. Uiteindelijk werd de decoillijn zijn vaste plek, waar hij werkt als operator. Hier worden de rollen staal verwerkt tot platen in verschillende maten. Ook volgt Paulo een opleiding om meewerkend voorman te worden. Straks krijgt hij een team van 12 man onder zijn hoede. Iets waar hij heel trots op is. 

Paolo_Junior.jpg

“De manier waarop je hier kunt groeien is geweldig. Het is aan jou om de kansen met beide handen aan te pakken.”

Paolo's dag

Voordat zijn dienst begint doet Paulo een dienstoverdracht met de vorige ploeg. Zo weet hij precies wat er is gebeurd. Vervolgens bespreekt hij met zijn leidinggevende wat er allemaal gedaan moet worden. Hij weet dan precies hoe de dag er voor hem en zijn collega’s uit gaat zien. Hij checkt of iedereen op zijn plek staat en samen gaan ze aan de slag. Verder houdt Paulo zich bezig met bijzonderheden tijdens de dienst. Een gewijzigde planning bijvoorbeeld. Of een gesprek met de technische dienst over onderhoud en reparaties aan de machines. 

“Doordat je continu bezig bent vliegt de dag voorbij. Soms kom je zelfs tijd tekort!”

Nieuwe dingen leren

Afwisseling en uitdaging zijn volop te vinden binnen het bedrijf volgens Paulo. Wie van aanpakken houdt en nieuwe dingen wil leren is hier op zijn plek. Zelf werd hij in zijn begindagen aangemoedigd door anderen. Daar heeft hij veel aan gehad. Daarom doet hij nu hetzelfde voor collega’s. Zo motiveert hij hen om soms ook eens een andere taak te proberen. En met succes. Iets wat ze eerst liever niet wilden doen is na een paar keer eigenlijk best wel leuk. En je leert er altijd wel iets van.

“Er komt meer bij dit werk kijken dan mensen denken. Zelfs bij een taak die simpel lijkt kan er veel misgaan als je het niet goed doet.”

Ruimte voor een grapje

Bij Laura Metaal werken heel veel verschillende mensen. Dat levert volgens Paulo, die een echt mensenmens is, vaak nieuwe inzichten op. Hij heeft het leuk met zijn collega’s en kent zo’n beetje iedereen. De sfeer is goed, en een dienst hoeft niet alleen maar serieus te zijn begin tot eind. Er is ruimte voor leuke gesprekken en grapjes. Maar ook om elkaar aan te spreken als iets niet goed gaat. Want succes boeken vindt Paulo belangrijk. Niet alleen voor zijn team maar ook voor het bedrijf.

“We doen ons werk echt samen, als team. Doorzetten en afmaken. Als iedereen weer veilig en gezond naar huis gaat is mijn dag geslaagd.”

Tip voor nieuwe collega’s

De belangrijkste tip die Paulo heeft voor nieuwe medewerkers is flexibel zijn. Want geen dag is hetzelfde. Zeker als je net begint, want dan heb je geen vaste plek. Maar het helpt je uiteindelijk om beter te worden. En over een of twee jaar zijn er weer nieuwe mogelijkheden. Om te leren bijvoorbeeld of ander werk te doen. Hier kun je jezelf echt een doel stellen voor de toekomst.

“Het is heel simpel. Laura Metaal is gewoon een leuk bedrijf. Je leert hier alles over staal. Mensen hebben echt geen idee wat je daar allemaal mee kunt doen.” 

Deel het interview!

Benieuwd of er een functie is die bij jou past?

Bekijk dan ook eens onze vacatures. We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe Steel People. 
Wie weet is het een match!

Vacatures

Nieuwsgierig naar andere verhalen?

#
Alexandra van der Hoff, Office manager

“Ik heb de leukste baan bij Laura Metaal. De veelzijdigheid en flexibiliteit vind ik geweldig, dat past echt goed bij mij.”

Lees het interview
#
Maurice Braken, Meewerkend voorman logistiek

“Ik zie mezelf niet zozeer als voorman, maar als één van de jongens. Doordat ik zelf altijd gewoon heb meegewerkt heb ik hun respect verdiend.”

Lees het interview