Als er spanning in staalplaten zit heeft Laura Metaal Staalcenter Maastricht de mogelijkheid om die platen na te richten. Door het narichten hoeven de platen niet te worden afgewaardeerd maar kunnen als eerste keus worden ingezet.

Waarom staalplaten narichten bij Laura Metaal

  • Geen afwaardering tot schroot noodzakelijk
  • Zowel rand- als middenspanning kunnen worden verwijderd
  • 3 en 4mm tot een vloeigrens van 1.000 N/mm2
  • Geen vervangend materiaal nodig

Narichten van staalplaten met rand- en middengolven

Laura Metaal Staalcenter Maastricht beschikt over de nieuwste Peak-Performer-Narichtmachine van de firma Kohler. Er is speciaal gekozen voor deze narichtmachine omdat de walsrollen door brede steunrollen kunnen worden doorgebogen waardoor een bombering van de walsrollen ontstaat. Dit is nodig om randspanning én middenspanning uit platen te halen. 

Peak-Performer-Narichtmachine - Laura Metaal

Optimale vlakheid ook bij dunne staalplaten

De narichtmachine kan platen tot maximaal 2.000x12mm narichten. De grootste problemen ontstaan echter veelal bij dun plaatmateriaal, vooral 3 en 4mm dik. Tijdens het produceren van coils hebben diverse parameters (zoals walstemperatuur, koelproces, oproltemperatuur, afkoelduur) invloed op de uiteindelijke vlakheid van de platen ná het decoilen. Hoe dunner het materiaal, hoe meer invloed deze parameters hebben op die eventuele spanningen na het decoilen.

Om deze reden is speciaal geïnvesteerd om in het dunne bereik, 3 en 4mm dik tot een breedte van 2.000mm en met een maximale vloeigrens van 1.000 N/mm2, te kunnen narichten.

Ervaring met platen en loondienst narichten

Laura Metaal Staalcenter Maastricht heeft zelf ruim 30 jaar ervaring met decoilen van coils tot staalplaten. Het diktebereik is 3 t/m 25mm dik, met daarbij een specialisatie in het hoge sterkte staal. Door deze ervaring weten wij dat naast de problemen bij het dunne materiaal, bij dikker materiaal de problemen zich meestal het begin en/ of het einde van de coil voor doen. Bij de staalplaten in die eerste of laatste pakketten ontstaan de meeste onvlakke platen. De narichtmachine kan platen tot 12mm narichten. De narichtbewerking wordt niet alleen voor eigen bewerkt materiaal toegepast maar kan ook als loondienst worden uitgevoerd. U kunt dus uw onvlakke platen toeleveren en wij zorgen dat ze vlak worden.

Optimaal bereikbaar

Laura Metaal ligt in het hart van Europa en maakt deel uit van Steelport Maastricht. Hierdoor zijn wij optimaal bereikbaar via het wegennet, het spoor en de binnenvaart. Ons volledig automatisch coilmagazijn heeft een capaciteit van 72.000 ton coils en in ons platenmagazijn kunnen wij 25.000 ton staalplaten opslaan.

Ook interessant

Kom in contact