Met beitsen en oliën kunt u uw staal reinigen, verduurzamen en reconditioneren. De unieke platenbeitslijn van Laura Metaal Staalcenter Maastricht verwerkt staalplaten tot 30 millimeter en zelfs hogesterktestaal.

Enige continue plaatsbeitsbaan in Europa 

Warmgewalst ongelegeerd en laaggelegeerd staal is bedekt met een walshuid of oxidehuid. Met beitsen wordt deze laag verwijderd. Laura Metaal beschikt over de enige continue plaatbeitsbaan in Europa. Wij verwerken staalplaten van 2 tot 30 millimeter met een lengte tot 8 meter en een breedte tot 2 meter. Het beitsen van (ultra) hogesterktestaal en hooggelegeerd materiaal is geen enkel probleem.

Staalbeitsen per plaat 

Beitsen kan bij Laura Metaal worden gecombineerd met onze services decoilen en narichten. Wilt u flexibel zijn en voorraadkosten besparen? Plaatbeitsen heeft als grote voordeel dat u niet een hele coil hoeft te behandelen. Uit één coil kunnen zowel gebeitste als zwarte platen worden geleverd, met verschillende afmetingen.

Staalplaten klaar voor lasersnijden 

Ons beitsproces met zoutzuur is modern en vriendelijk voor mens en milieu. Het volledig gesloten systeem zorgt ervoor dat er geen zoutzuur verloren gaat en er zo min mogelijk schadelijke dampen worden uitgestoten. Na het beitsen heeft het staal een schoon, glad oppervlak, waardoor het zeer geschikt is voor lasersnijden.

Corrosiewering met gecontroleerde olielaagdikte 

Na het beitsproces voorzien we de platen van een laag olie om roest te voorkomen. Voor sommige verwerkingen is een minimale olielaagdikte vereist. Daarom is onze lijn voorzien van een nauwkeurig instelbare olielaagdosering voor lagen van 0,5 tot 2,5 gram per vierkante meter. Wij geven bovendien garantie op de corrosiewering.

Staalplaten reconditioneren 

Met beitsen kan Laura Metaal uw staalplaten tevens reconditioneren. Wij brengen het gecorrodeerd zwart of gebeitst plaatmateriaal terug in zijn 'oorspronkelijke' staat. Op deze manier kunnen platen worden hergebruikt of opgewaardeerd. Laura Metaal Staalcenter Maastricht is ook gecertificeerd voor het herwaarmerken van materialen.

Stempelen en verpakken 

Na het beitsen en oliën is het mogelijk om de platen te voorzien van een inktstempel. Vervolgens verpakken wij de platen zoals u wenst, in een folie naar keuze. De pakketten kunnen zowel in de breedte als in de lengte worden omsnoerd.

Ook interessant

Kom in contact