Met twee geavanceerde decoilinstallaties verwerkt Laura Metaal Staalcenter Maastricht coils tot platen. Nauwkeurig, op elke gewenste afmeting en met een optimale vlakheid. 

Decoilen naar staalplaten 

Laura Metaal beschikt over de twee van de modernste decoillijnen: de Sundwig Kohler-lijn en de zware FIMI-lijn. Hiermee decoilen en kantscharen wij warmgewalste, gebeitste en geoliede coils, coils met hoge treksterkte en reliëfcoils (tranenplaat). Om in te spelen op de veranderende behoeften van de markt investeren wij continu in het upgraden van onze lijnen. Op dit moment kunnen wij hogesterktestaal met een vloeigrens van 1.550 N/mm2 verwerken. Hiermee loopt Laura Metaal in Europa voorop.

Optimale vlakheid van staalplaten 

In een sterk concurrerende markt zoals de staalmarkt, is kwaliteit zeer belangrijk. Tijdens het decoilen behandelen wij uw staal met ons gepatenteerde LIC® (Laura Intensive Cleaning). Met een innovatieve afzuiging en verschillende borstels laten de kleinste onzuiverheden verdwijnen. Dit zorgt voor een extreem schoon oppervlak en voorkomt dat er tijdens het richten putjes in het staal ontstaan. Deze vlakheid (3 mm/m) maakt het staal bovendien geschikt voor lasersnijden. Met een geïntegreerde meetinstallatie en hogesnelheidscamera monitoren wij tijdens het gehele proces het plaat-DNA.

Vochtige coils direct verwerken 

In bepaalde seizoenen kan condens op coils een probleem zijn. Met de heteluchtblazer aan het begin van de lijn zorgen we ervoor dat een coil volledig droog en schoon de installatie in gaat. Zelfs vochtige coils kunnen zo direct verwerkt worden, zonder risico van aantasting van het oppervlak.

Gegarandeerd spanningsvrije staalplaten 

Spanningen die zijn ontstaan door de productie en door het oprollen van het staal verdwijnen tijdens het richten. Onze decoillijnen bevatten hiervoor elk drie richtmachines. Met de instelbare walsbuiging (bombage) van de richtwalsen krijgen wij, door meer of minder druk uit te oefenen op specifieke plekken, ook zeer moeilijk te richten platen spanningsvrij. Indien nodig kan dit worden aangevuld met narichten.

Stempelen en verpakken 

Laura Metaal Staalcenter Maastricht is gecertificeerd voor het herwaarmerken van materialen. Tijdens het decoilen is het mogelijk om de platen te voorzien van een inkt- of staalstempel. Nadat een (gebeitste) coil is afgerold kunnen we de platen verpakken zoals u wenst, in een folie naar keuze. De pakketten kunnen zowel in de breedte als in de lengte worden omsnoerd.

Optimaal bereikbaar 

Laura Metaal ligt in het hart van Europa en maakt deel uit van Steelport Maastricht. Hierdoor zijn wij optimaal bereikbaar via het wegennet, het spoor en de binnenvaart. Ons volledig automatisch coilmagazijn heeft een capaciteit van 72.000 ton coils en in ons platenmagazijn kunnen wij 25.000 ton staalplaten opslaan.

Ook interessant

Kom in contact