Maurice Braken

Meewerkend voorman logistiek

Dat Maurice al sinds 1996 bij Laura Metaal werkt zegt alles over hoe tevreden hij is met zijn baan. Hij zag Laura Metaal uitgroeien tot het bedrijf dat het nu is. En groeide zelf mee. De eerste zeven jaar werkte hij in de beitserij. Daarna maakte hij de overstap naar logistiek, waar hij inmiddels meewerkend voorman is. Nog elke dag komt hij met veel plezier naar zijn werk.

maurice_braken.jpg

“Ik hoop dat ik hier nog mag werken tot mijn pensioen. Lekker op de werkvloer. Geen dag is hier hetzelfde!”

Hart van de organisatie

Velen zien de machines als het hart van Laura Metaal. Maar voor Maurice is dat de logistieke operatie. Want zonder aanvoer van materialen is er geen productie mogelijk. En als de staalplaten niet verplaatst en vervoerd worden loopt de boel vast. Dankzij de komst van onder andere kranen en een pakkettentang is het werk door de jaren heen makkelijker en veiliger geworden. En dat is maar goed ook. Want waren er in het begin maar 15 tot 20 vrachtwagens die kwamen laden en lossen per dag, zijn dat er nu 70 of 80.

“Werken met kranen blijft fascinerend. Als je platen van 16 meter lang in een vrachtwagen moet laden heb je maar 2 centimeter speling aan elke kant. Een precies werkje.”

Maurice's dag

Een normale dienst begint voor Maurice met een overdracht. Samen met de voorman van de voorgaande ploeg bespreekt hij de voortgang en eventuele bijzonderheden. Vervolgens loopt hij een rondje om te kijken hoe alles erbij staat, en waar actie nodig is. De rest van de tijd observeert hij en zorgt waar nodig voor bijsturing. Ook is hij aanspreekpunt voor vragen. En als het écht nodig is, dan springt Maurice graag bij. Want zijn doel is om zo weinig mogelijk werk te laten liggen voor de volgende ploeg.

“Ik zie mezelf niet zozeer als voorman, maar als één van de jongens. Doordat ik zelf altijd gewoon heb meegewerkt heb ik hun respect verdiend.”

Hecht team

Het team van Maurice bestaat uit acht mensen. Met de meesten werkt hij al langer dan tien jaar samen, dus ze kennen elkaar door en door. Ook tijdens feestjes, zoals het jaarlijkse kerstfeest, tref je hen samen aan. En als het werk maar veilig en op tijd gedaan wordt heeft Maurice geen moeite met een grapje of een praatje hier en daar. Zo blijven de dagen leuk. Dat het team hecht is wil overigens niet zeggen dat er geen aandacht is voor nieuwe collega’s op de werkvloer. Die worden goed opgevangen en opgenomen in de groep. Of je nou Nederlands spreekt of niet.

“Er zijn zelfs mensen die vragen of ze niet in mijn team mogen komen werken. Daar ben ik wel trots op.”

Fijne werkgever

Wat Maurice mooi vindt aan Laura Metaal is de aandacht die er is voor de medewerkers. Zo kan iedereen werkfruit pakken, wordt Sinterklaas met de families gevierd en zijn er traktaties of cadeau’s tijdens feestdagen. En als het bedrijf goede resultaten boekt, worden de Steel People beloond voor hun harde werk. Zo’n totaalpakket van een goede sfeer én beloning is best bijzonder. Want Maurice heeft collega’s die vertrokken regelmatig ook weer terug zien keren. 

“Laura Metaal is niet verplicht om ons die extraatjes te geven. Maar ze doen het toch maar mooi wel.”

Deel het interview!

Benieuwd of er een functie is die bij jou past?

Bekijk dan ook eens onze vacatures. We zijn regelmatig op zoek naar nieuwe Steel People. 
Wie weet is het een match!

Vacatures

Nieuwsgierig naar andere verhalen?

#
Alexandra van der Hoff, Office manager

“Ik heb de leukste baan bij Laura Metaal. De veelzijdigheid en flexibiliteit vind ik geweldig, dat past echt goed bij mij.”

Lees het interview
#
Paolo Junior, Senior operator

“We doen ons werk echt samen, als team. Doorzetten en afmaken. Als iedereen weer veilig en gezond naar huis gaat is mijn dag geslaagd.”

Lees het interview