Narichten behoort al jaren tot ons dienstenpakket. Zo kunt u oude stalen platen met spanning weer een tweede leven geven. Vanwege de toenemende vraag naar staal met een hogere treksterkte investeerden we onlangs in een nieuwe richtmachine. Deze wordt naar verwachting medio 2021 in gebruik genomen.

Betere prestaties

De Peak Performer 100P.2500-RB-C biedt veel voordelen ten opzichte van de huidige machine. De krachtige nieuwkomer kan namelijk meer aan. Met name als het gaat om de wat dunnere platen. Zo behaalt de huidige machine bij een plaat van 3 mm dik een vloeigrens van 430 N/mm2. De Peak Performer kan tot 1.000 N/mm2 aan. Een flinke voortuitgang dus. Afhankelijk van de rekgrens van het te richten materiaal verwerkt de nieuwe machine platen van 2000 mm breed tot een dikte van 12 mm. 

Narichtmachine Kohler Peak Performer

Innovatief bombage-systeem

De breedtelimiet van de Peak Performer is 2500 mm. We verwachten echter dat de plaatbreedte in de praktijk hoofdzakelijk 2100 mm zal zijn. Dit vanwege de maximale breedte van onze decoillijnen. De overbreedte stelt ons in staat om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van het aanwezige bombage-systeem. Dit systeem verwijdert eventuele randgolving en middenspanning uit de platen. 

Medio 2021 in gebruik

De nieuwe richtmachine van Laura Staalcenter Maastricht wordt geleverd door de Duitse firma Kohler, die in Nederland en België vertegenwoordigd wordt door HEVAMI oppervlaktetechniek. In het voorjaar starten we met het ontmantelen van de huidige machines. We verwachten dat medio 2021 de eerste platen door de nieuwe richtmachine zullen gaan. 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over narichten bij Laura Metaal Staalcenter Maastricht of de nieuwe machine? Neem dan contact op met Pieter Haumann via +31 (0)6 51 91 90 88 of p.haumann@laurametaal.nl.