HR Adviseur M/V

Ben jij een aanpakker en sta jij graag met de voeten in de klei? Heb jij een frisse blik op HR en organisatieontwikkeling en ben jij in staat om actuele HR thema’s te vertalen naar projectmatige uitvoering? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou!

Laura Metaal is een modern staalverwerkend bedrijf met een rijke historie en kent momenteel een aantal kernactiviteiten waaronder het in loondienst decoilen en beitsen van warmgewalst staal en handel in en opslag van coils en platen. Met geavanceerde decoilinstallaties worden rollen staal getransformeerd naar plaatmateriaal, waarbij kwaliteit, veiligheid, leverbetrouwbaarheid en kostenbeheersing de kritische succesfactoren zijn. Daarnaast beschikt Laura Metaal over een state-of-the-art plaatbeitsbaan, een automatische inpaklijn en een overdekt warehouse voor 100 kiloton staal. Ook beschikt Laura Metaal over een onafhankelijke BV, genaamd Steel Test Lab B.V., waar wij in ons laboratorium alle voorkomende staalproeven uitvoeren op de meest betrouwbare testapparatuur. Laura Metaal bestaat uit een groep van bedrijven met ongeveer 90 werknemers verdeeld over de vestigingen in Maastricht en Beverwijk.

Laura Metaal is een servicegericht, innovatief en ambitieus bedrijf dat zich kenmerkt door een doordachte groeistrategie, een hoge kwaliteitstandaard, enthousiaste medewerkers een (intern) open, informele wijze van communicatie in een platte organisatie. Persoonlijke groei en ontwikkeling zijn belangrijke waarden binnen de organisatie.

Vanwege het vertrek van de huidige functionaris zijn we per direct op zoek naar een gedreven:

HR Adviseur (m/v)

Als HR adviseur heb je een operationele allround functie binnen Laura Metaal. Je adviseert management en leidinggevenden op het gebied van HR vraagstukken zoals verzuim, recruitment, on-boarding, doorstroom, scholingsmogelijkheden en wetgeving. Je bent een volwaardig sparringpartner en kunt op meerdere niveaus communiceren. Tevens houd jij je bezig met de ontwikkeling van het HR beleid en adviseert hierover. Je beantwoordt vragen van medewerkers en leidinggevenden en daarbij zijn administratieve werkzaamheden ook part of the job. Deze werkzaamheden voer jij efficiënt en nauwgezet uit. Jij bent in staat om je nieuwe werkzaamheden snel eigen te maken en bent handig met systemen. Als organisatie zijn wij bezig met een groei en dit wordt mede verwezenlijkt door jouw bijdrage. Jij bent in staat om het voortouw te nemen in projecten en draagt pro-actief nieuwe ideeën aan.

Gevraagde kennis en ervaring:

 • Je bent minimaal in bezit van een HBO diploma bij voorkeur in de richting HR. Heb jij geen HR diploma en sluit deze vacature wel volledig aan twijfel dan vooral niet om te solliciteren!
 • Je hebt enkele jaren werkervaring in het HR vak;
 • Kennis van Nederlandse arbeidswetgeving, sociale zekerheid, pensioenen, cao (Metalektro), etc.
 • Kennis van gebruikte ICT-systemen, kennis van AFAS is een pre;
 • Je beschikt over een pragmatische instelling en bent goed in plannen en organiseren;
 • Je beheerst basis adviesvaardigheden;
 • Je bent flexibel, sociaal, past je makkelijk aan en je bent gewend om zelfstandig taken op te pakken.

Naast een hartstikke mooie baan in een dynamisch bedrijf bieden wij jou natuurlijk nog veel meer, namelijk:

 • Uitdagende en afwisselende functie in een informele omgeving en platte organisatie.
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 30 tot 40 uur per week met intentie tot een vast dienstverband.
 • Prima arbeidsvoorwaardenpakket met 27 verlofdagen en 13 adv dagen op fulltime basis, een collectieve zorgverzekering en pensioen.
 • De salariëring is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Veel ruimte voor jouw persoonlijke inbreng.
 • Een no-nonsense werkomgeving bij een succesvolle en groeiende organisatie.
 • Werkomgeving waarbij gezondheid en goede voeding centraal staan (vers fruit op de werkvloer, werkgeversbijdrage in sportabonnement, fietsplan e.d.)
 • Veel ruimte om jezelf persoonlijk te ontwikkelen en de ruime mogelijkheden om opleidingen of trainingen te volgen.

Geïnteresseerd?

Hebben wij jouw interesse gewekt? Dan nodigen wij jou graag uit om je CV en motivatie naar ons toe te sturen (anne.vanbree@laurametaal.nl).