Wij zoeken een fulltime applicatiebeheerder (m/v)

Locatie: Maastricht

Ben jij graag vraagbaak voor collega’s rondom applicatiebeheer en ben jij goed in het meenemen van collega’s in de digitalisering van diverse processen? Volg jij graag de ontwikkelingen in de markt en kun je daar een vertaalslag in maken naar het bedrijf? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou!

Over Laura Metaal

Laura Metaal is een modern staalverwerkend bedrijf met een rijke historie en kent momenteel een aantal kernactiviteiten waaronder het in loondienst decoilen en beitsen van warmgewalst staal en handel in en opslag van coils en platen. Met geavanceerde decoil-installaties worden rollen staal getransformeerd naar plaatmateriaal. Waarbij kwaliteit, veiligheid, leverbetrouwbaarheid en kostenbeheersing de kritische succesfactoren zijn. Daarnaast beschikt Laura Metaal over een state-of-the-art plaatbeitsbaan, een automatische inpaklijn en een overdekt warehouse voor 100 kiloton staal. Laura Metaal bestaat uit een groep van bedrijven met ongeveer 150 werknemers verdeeld over de vestigingen in Maastricht en Beverwijk.

Laura Metaal is een servicegericht, innovatief en ambitieus bedrijf dat zich kenmerkt door een doordachte groeistrategie, een hoge kwaliteitsstandaard, enthousiaste medewerkers, een (intern) open, informele wijze van communicatie in een platte organisatie. Persoonlijke groei en ontwikkeling zijn belangrijke waarden binnen de organisatie.

Vanwege het vertrek van onze collega zijn we per direct op zoek naar een fulltime gedreven:

Applicatiebeheerder (m/v)

In de rol van applicatiebeheerder zijn er drie speerpunten waar jij je voornamelijk mee gaat bezighouden: ERP-applicaties, PowerBI en procesondersteuning. Jouw verantwoordelijkheden bestaan onder andere uit het waarborgen van de juiste werking van verschillende applicaties binnen Laura Metaal. Het ondersteunen van je collega’s in het gebruik van deze applicaties en je verzorgt de optimalisatie en efficiencyverbetering van bestaande processen. Daarnaast analyseer je gepubliceerde cijfers in PowerBI en draag je zorg voor de doorontwikkeling van PowerBi. Je volgt de ontwikkelingen in de markt en bekijkt waar Laura Metaal op kan inspelen. Jij bent de vakinhoudelijke expert die collega’s meeneemt in de gewenste verandering en transitie die er binnen Laura Metaal aan zit te komen. De digitalisering van diverse processen zorgt zo voor meer moderne mogelijkheden binnen de gehele organisatie. Je bewaakt de data-uitwisseling met onze klanten, leveranciers en tussen systemen en machines. Je zit niet vast aan oude keuzes, want je zit in de beginfase van een enorme doorontwikkeling en groei van de organisatie. De ambitie is om de productie nog verder te laten groeien. Vanuit jouw IT-perspectief kun je hier dus een merkbare verbeterslag teweegbrengen.

Gevraagde kennis en ervaring

 • Je bent minimaal in het bezit van een HBO diploma in de richting informatiemanagement.
 • Je hebt enkele jaren werkervaring op het gebied van functioneel beheer en je hebt kennis en ervaring met PowerBI.
 • Je hebt ervaring met het koppelen van verschillende systemen en kan dit ook naar de klant communiceren.
 • Je hebt affiniteit om productieprocessen in kaart te brengen om zo de efficiency slag te realiseren.
 • Je bent in staat om in korte tijd nieuwe processen eigen te maken.
 • Je hebt kennis van projectmanagement en je hebt een visie op vak ontwikkeling en inhoudelijke kwaliteit.
 • Je beschikt over een open persoonlijkheid en je bent communicatief vaardig waardoor je makkelijk contact legt met je collega’s en hun kunt overtuigen en meenemen in een nieuwe werkwijze.
 • Je bent oplossingsgericht en sterk analytisch onderlegd.
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk. Beheersing van de Duitse taal is een pré.

Wat wij jou bieden

Naast een hartstikke mooie baan in een dynamisch bedrijf bieden wij jou natuurlijk nog veel meer, namelijk:

 • Uitdagende en afwisselende functie in een informele omgeving.
 • Intentie tot een vast dienstverband.
 • Prima arbeidsvoorwaardenpakket met 27 verlofdagen en 13 adv dagen op fulltime basis, een collectieve zorgverzekering en pensioen.
 • De salariëring is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Veel ruimte voor jouw persoonlijke inbreng.
 • Een no-nonsense werkomgeving bij een succesvolle en groeiende organisatie.
 • Werkomgeving waarbij gezondheid en goede voeding centraal staan (vers fruit op de werkvloer, werkgeversbijdrage sportabonnement, fietsplan e.d.).
 • Een goede balans tussen werk en privé, bijvoorbeeld vanwege onze flexibele werktijden en de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken.
 • Veel ruimte om jezelf persoonlijk te ontwikkelen en de ruime mogelijkheden om opleidingen of trainingen te volgen.

Geïnteresseerd? Hebben wij jouw interesse gewekt?

Dan nodigen wij jou graag uit om je CV en motivatie te sturen naar Marlies Arets: marlies.arets@laurametaal.nl.