Verzinken

Het thermisch verzinken voorziet uw producten van binnen en buiten van een corrosiewerende zinklaag. De te verzinken producten worden geheel ondergedompeld in een bad met vloeibare zink.

Anders dan bij bijvoorbeeld elektrolytisch verzinken of poedercoaten ontstaat door het aanbrengen van de zinklaag in een metaalbad van 450ºC een deklaag welke bestaat uit verschillende ijzer-zink legeringslagen onder de zinklaag. Deze legeringslagen zorgen voor de geweldige hechting van het zink aan het ijzer, de legeringslagen zelf zijn zelfs harder dan het doorgaans gebruikte onderliggende metaal. Thermisch verzinkte producten staan vaak jaren buiten alvorens er sporen van aantasting zichtbaar worden.

De verzinkte producten voldoen standaard aan de verzinknorm NEN-EN-ISO 1461:2009. Wij adviseren de “Richtlijnen en aanbevelingen voor de bescherming van ijzer en staal in constructies tegen corrosie” (NEN-EN-ISO 14713:2010 deel 1 en 2) ter harte te nemen voor een optimaal eindproduct. Naar wens kunnen andere normen of specificaties gehanteerd worden.