Onlangs investeerde Laura Metaal in een trekbank: de Instron 1500KPX. Deze aanschaf staat niet op zichzelf. Ons doel is namelijk om in 2019 een volledig uitgerust laboratorium te realiseren. Dit om een nóg betere kennispartner te worden voor onze klanten.

Instron 1500KPX

De meer dan 5.000 kilo wegende trekbank heeft een plek gekregen in ons Staalcenter in Maastricht. De machine is speciaal bedoeld de vloeigrens en de treksterkte te meten van staal. Dit wordt weergegeven in een spanning- rekdiagram. Tevens kan hij de buigbaarheid/flexibiliteit testen. Hij is voorzien van krachtige software die zelfs herhaalbare en reproduceerbare tests met de meest geavanceerde testvereisten ondersteunt.

Eigen laboratorium

Naast de trekbank zal het laboratorium in de toekomst beschikken over een spectrometer voor de chemische analyse, een hardheidsmeter en een pendule om de taaiheid/brosheid te meten. Door de stalen van onze klanten in huis te analyseren besparen zij tijd én kosten. Zo is bijvoorbeeld de doorlooptijd korter en is transport van de sample niet meer nodig. Daarnaast zijn we dankzij de testresultaten nog beter in staat om onze machines zo optimaal mogelijk in te stellen. Kortom, met een eigen laboratorium verstevigt Laura Metaal haar positie als bewerker en dienstverlener op het gebied van hoge sterkte stalen.