Op 20 januari accrediteerde de Raad voor Accreditatie (RvA) ons zusterbedrijf Steeltestlab op basis van de norm NEN EN ISO/IEC 17025:2017 TESTEN L677. Het ultieme bewijs dat u kunt vertrouwen op de deskundigheid, onpartijdigheid én de testresultaten van dit testlaboratorium. Een prestatie van formaat waar we bijzonder trots op zijn. 

Dé norm voor laboratoria

De waarde van de diensten van het Steeltestlab staat of valt met de kwaliteit van de staaltesten en kalibraties. Om die kwaliteit te borgen was het implementeren van een kwaliteitsmanagementsysteem voor ons prioriteit vanaf dag een. Alle beslissingen werden genomen met het oog op NEN EN ISO/IEC 17025:2017, dé internationale norm voor kwaliteitsmanagement in laboratoria. De accreditatie is het ultieme bewijs van zowel de technische competenties als de onafhankelijkheid en betrouwbaarheid.

Steel Test Lab Maastricht

Uitgebreide audit

De accreditatie had heel wat voeten in de aarde. Na het volgen van een speciale opleiding werden o.a. alle procedures en instructies vastgelegd. Vervolgens vond er een uitgebreide audit van twee dagen plaats door een team van de RvA. Daarbij keek men niet alleen naar onze testapparatuur en -methodes en de kalibratie daarvan, maar werden ook de infrastructuur, het personeel, de interne controles en het proces voor continue verbetering onder de loep genomen. Voor het bescheiden team van het Steeltestlab was dat bijna topsport te noemen. Gelukkig met een topprestatie als resultaat: zelden kwamen er zo weinig opmerkingen uit een dergelijke audit naar voren!

Meer weten?

Wilt u uw staal laten testen door ons geaccrediteerde testlaboratorium? Neem dan contact met ons op via sales@steeltestlab.com of bel +31 88 999 64 10. Op zoek naar meer informatie? Kijk dan op www.steeltestlab.com.